Minden húsos ételhez kell valami ötlet, ezt a receptet a Mesterkonyháról hoztam.
Hozzávalók 2 adaghoz
60 dkg sertésszűz
5 evőkanál étolaj
10 dkg füstölt szalonna
2 db vöröshagyma
3 csipetnyi só ízlés szerint
1 kávéskanál ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
1 evőkanál fűszerpaprika
1,5 dl vörösbor
1 kg burgonya
Adag
2 adag
Lépések
1.
A húst megmossuk, leszárogatjuk, lehártyázzuk, majd vékony szeletkékre vágjuk. Az olajat serpenyőben fölforrósítjuk, a vékony csíkokra vágott szalonnát rádobjuk, kevergetve kiolvasztjuk.
2.
A megtisztított és cikkekre vágott hagymát hozzáadjuk, kevergetve 2-3 percig sütjük, majd a húst is belerakjuk, megsózzuk, megborsozzuk, 5-6 percig pároljuk, majd a paprikát rászórjuk, elkeverjük, végül a vörösborral fölöntjük és további puhulásig lefedve zsírjára sütjük. Tálaláskor pirított burgonyát kínálunk hozzá.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!