Egyszerű elkészítése , igazán finom lehet főételnek.
Hozzávalók 5 adaghoz
1 kg burgonya
50 dkg darált sertéshús
2 evőkanál fűszerpaprika
4-5 evőkanál olaj
2 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
5 evőkanál sűrített paradicsom
2 kávéskanál cukor
3 dl víz
10 dkg reszelt sajt
2 dl tejföl
2 dkg margarin
1-2 teáskanál Só Bors ( ízlés szerint )
Adag
5 adag
Lépések
1.
A krumplit héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, és kb. fél centis karikákra szeleteljük.
2.
A húsos raguhoz egy nagyobb serpenyőben kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pároljuk.
Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a paprikával. A zúzott fokhagymát és a sűrített paradicsomot is beletesszük. Kevés cukorral állítjuk be az ízét.
Ezután hozzáadjuk a vizet, majd fedő alatt 30 percig főzzük.
Egy közepes tepsit kivajazunk , a tál aljára egy réteg krumplit teszünk , sózzuk.
3.
Erre kanalazzuk a ragut és megszórjuk reszelt sajttal. A tetejét kirakjuk még egy réteg krumplival, befedjük a tejföllel, amit előzőleg, kevés olajjal pirospaprikával, sóval és borssal összekevertünk. A tetejére tehetünk még reszelt sajtot.
Előmelegített sütőbe tesszük, és megsütjük.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!