Mézes csirkeszárny rizsgombóccal
- 1 kg csirkeszárny
- 3 evőkanál ketchup
- 3 evőkanál méz
- 1 kávéskanál só
- 3-4 evőkanál olaj
- 20 dkg rizs
- 10 dkg felkockázott trappista sajt
- 5-10 dkg zsemlemorzsa
- 2-3 db tojás
- 2-3 evőkanál liszt
- 4-5 dl olaj
1.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk a csirkeszárnyakat, majd beleforgatjuk ketchupos, mézes keverékbe.
2.
Egy órát vagy többet is lehet hütőben pihentetjük, majd előmelegített sütőben , tepsiben , ami olajjal kikent megsütjük.
3.
A körethez megfőzzük a rizst.
4.
Gombócokat formázunk , mindegyik közepébe teszünk egy-egy kocka sajtot, majd bepanírozzuk. Lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. Olajban aranybarnára sütjük.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!