Paprikás krumpli, nokedlival
Magyaros ízek kedvelőinek, gazdagon elkészített főétel.
- 1 kg krumpli
- 40 dkg csípős kolbász
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db TV paprika
- 0.5 kávéskanál őrölt kömény
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 2 db tojás
- 5 evőkanál liszt
- 1 teáskanál só, bors
- 2 evőkanál olaj
1.
A felhevített olajon megpirítjuk a kockára vágott hagymát, majd adjuk hozzá a kockára vágott paprikát, és pirítsuk tovább. Ezután mehet bele a karikára vágott kolbász, majd hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát.
2.
Mikor minden összepirult, a tűzről lehúzva meghintjük a pirospaprikával, elkavarjuk, majd belerakjuk a megpucolt, megmosott és kockára vágott burgonyát. Átkavarjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a krumplikat. Adjuk hozzá az őrölt köményt, majd ízles szerint sózzuk, borsozzuk. Közepes lángon puhára főzzük.
3.
Amíg fő a krumplink, egy lábasba forraljunk vizet, és tegyünk bele sót. Egy edénybe összekeverjük a lisztet, és a tojást, meg a pici vizet, és nyúlós tésztává kavarjuk.
4.
A forró, sós vízbe nokedli szaggatóval szaggassuk bele a tésztát, és 4-5 percig kavargatva főzzük meg. Szűrjük le, majd tegyük félre amíg a krumpli meg nem fő.
5.
Amikor a krumpli puhára főtt, adjuk hozzá a kiszaggatott nokedlit, keverjük el, majd egy-két percig forraljuk, és kész is.
6.
Tálaláskor csurgathatunk rá pár kanál tejfölt.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!