Tejfölös gombamártással sült hagymás csirkecomb
- 8 db csirkefelsőcomb
- 2 kávéskanál só
- 1.5 dl étolaj
- 1.5 dl fehérbor
- 2 db vöröshagyma
- 25 dkg gomba
- 2 evőkanál finom liszt
- 3 dl 20%-os tejföl
- 1 csokor friss petrezselyem
1.
A húst megmossuk, besózzuk. Olajjal kikent tepsibe egymás mellé fektetjük.
2.
A bort aláöntjük, a hagymát a húsra szeleteljük, alufóliával letakarva előmelegített sütőben sütjük.
3.
Közben a szeletelt gombát olajon megpirítjuk, kissé megsózzuk, fűszerezzük. Meghintjük liszttel, 1-2 percig pirítjuk, majd a tejfölt ráöntjük.
4.
Kevergetve főzzük pár percig, és besűrűsítjük, majd felaprított petrezselyemmel fűszerezzük.
5.
Ezt a sűrű gombamártást a félig puha csirkecombra kenjük, majd a sütőbe visszatolva fedetlenül készre sütjük.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!