A készen megvásárolható Tante Fanny pizzatésztának köszönhetően egyszerűen, és gyorsan elkészíthető....
Hozzávalók 4 adaghoz
1 csomag előre elkészített pizza tészta
1 csomag zöld spárga
10 dkg mascarpone
2 evőkanál tejföl (20%-os)
1 csokor kapor
2 csipetnyi só
1 csipetnyi örölt színes bors
20 dkg füstölt sajt
Adag
4 adag
Lépések
1.
A spárgát hajlítsuk meg, törjük le a fás részét, majd mossuk meg, és alaposan csepegtessük le.
2.
A füstölt sajt felét vágjuk fel vékony csíkokra, majd a maradékot reszeljük le.
3.
A pizzatésztát csomagoljuk ki, és a szélétől kb. 2 cm-re rakjuk rá a vékonyra szeletelt sajtot, majd hajtsuk rá a tésztát, és az ujjunkkal kicsit nyomkodjuk le.
4.
A mascarponéhoz (v. krémsajthoz) adjuk hozzá a reszelt sajtot, a tejfölt, az apróra vágott kaprot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és keverjük alaposan össze.
5.
Ezután egyenletesen kanalazzuk rá a fűszeres krémet a pizzatésztára, majd rakjuk rá a spárgát is.
6.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük készre. (Én légkeverésnél 170 fokon, 40 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve hagyjuk a lepényt hűlni, mielőtt tálalnánk. Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. Melegen és hidegen egyaránt finom.....
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!