Családi kedvenc gyors egyszerű laktató. Fantasztikus ízvilág!
Hozzávalók 4 adaghoz
1 kg vegyes zöldpaprika
60 dkg paradicsom
2 fej vöröshagyma
4 db egész tojás
2 evőkanál zsír
2 teáskanál só
1 csipetnyi cukor
2 teáskanál bors
Adag
4 adag
Lépések
1.
Elkészítés: a hagymát megtisztítjuk kockázzuk, a paprikát hosszú csíkokra szeleteljük,a paradicsomról én lehúzom a héját,feldarabolom. Egy pillanatra forrásba lévő vízbe dobom a bevagdalt paradicsomot így gyorsan lejön a héja.
2.
Egy nagyobb serpenyőbe fel forrósítjuk a zsírt és bele dobjuk a hagymát ,majd meg hintjük sóval és elkezdjük párolni,majd hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikákat ,és együtt tovább pároljuk,kicsit zsírjára sütjük ,végezetül hozzáadjuk a kockára darabolt paradicsomot ,sózzuk,borsozzuk,és megszórjuk egy kevés cukorral,hogy a paradicsom savasságát lágyítsa.
3.
Rövid ideig együtt pároljuk a de vigyázzuk ,hogy a paprika roppanós maradjon ,és ne főzzük túl. Végezetül beleöntjük a villával felvert tojást ,gyors mozdulattal összekeverjük ,lágy rezgősre sütjük a tojást. És kész a finom lecsó én saját készítésű chia magos kenyérrel kínálom.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!