Tepsis csirkecomb zöldségkörettel
- 4 db tanyasi csirkecomb (farrésszel)
- 4-5 db sárga krumpli
- 3-4 db sárgarépa
- 2 db lila hagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál só
- 1-2 kávéskanál őrölt fehér bors
- 2 teáskanál ételízesítő
- 3-4 evőkanál libazsír (v. sertés, kacsa)
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 kávéskanál kakukkfű
1.
A combokat ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel, majd hagyjuk pár órát állni, hogy az ízek kellően átjárják.
2.
A krumplit és a sárgarépát pucoljuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. Ezután a krumplit sózzuk meg, és forgassuk alaposan össze. (a sózással azért óvatosan bánjunk, mert a húst már előzőleg besóztuk)
3.
A hagymát szintén pucoljuk meg, majd vágjuk fel nagyobb cikkekre.
4.
A tepsibe kanalazzuk bele a zsírt, majd öntsük rá a bort. Ezután helyezzük bele az előzőleg befűszerezett combokat, majd rakjuk köré a feldarabolt krumplit, sárgarépát, hagymát, és a pucolatlan fokhagymagerezdeket.
5.
Ezután fóliával fedjük le a tepsit, majd helyezzük be előmelegített sütőbe. Közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 45 percig, majd vegyük le a fóliát, és süssük szép pirosra a húst és a zöldségeket. (ha túl sok lenne alatta a lé, öntsünk le belőle, és pótoljuk egy-két ek zsírral)
6.
Tálalás előtt helyezzük tányérra a húst, majd rakjuk köré a sült zöldségeket, és úgy kínáljuk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!