Ez ugyan nem hízott kacsamáj, de attól még nagyon finom.
Hozzávalók 3 adaghoz
8 db kacsamáj
20 dkg füstölt császárszalonna
1 db póréhagyma
2 csipetnyi só
1 csipetnyi örölt színes bors
1 kávéskanál majoránna
1 csipetnyi kakukkfű
1 csipetnyi őrölt szerecsendió
1 kávéskanál ételízesítő
1 csapott ek zsír (kacsa v. sertés)
0,5 dl víz
Adag
3 adag
Lépések
1.
A kacsamájat ízlés szerint daraboljuk fel. A császárszalonnát vágjuk fel kisebb kockákra. A póréhagymát vékonyan szeleteljük fel.
2.
Egy serpenyőbe tegyük bele a zsírt, és a császárszalonnát, süssük szép pirosra, majd szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre.
3.
A visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt póréhagymát, majd néha megkeverve, pároljuk üvegesre.
4.
Amikor a hagyma már kellően megpárolódott, adjuk hozzá a feldarabolt kacsamájat, alaposan forgassuk, keverjük össze, ízlés szerint fűszerezzük, adjuk hozzá az előzőleg pirosra sütött szalonnát, majd öntsük fel a vízzel, és félig lefedve, főzzük kb. 10 perc alatt készre. (közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána, és figyeljünk, nehogy a máj túlfőjön)
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!