A tárkony, a tejszín és a csirkemell nagyon jó barátok. Nagyszerű ebéd- vagy vacsora lehet.
Hozzávalók 2 adaghoz
1 db közepes fej vöröshagyma
30 dkg csirkemellfilé
1 kávéskanál só , bors ízlés szerint
1 evőkanál finomliszt
1 evőkanál olaj
1 evőkanál vaj
1 dl szárnyas alaplé
2 dl főzőtejszín
10 dkg mirelit zöldborsó
2 teáskanál morzsolt tárkony
1 evőkanál citromlé
Adag
2 adag
Lépések
1.
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A húst vékony szeletekre vágjuk, sóval, borssal ízesítjük, megszórjuk a liszttel.
2.
Az olajat 1/2 evőkanál vajjal együtt felforrósítjuk, hozzáadjuk a húst, és kb. 5 percig sütjük. Kivesszük.
3.
A maradék vajat a pecsenyezsírhoz adjuk, a hagymát megdinszteljük. Felöntjük a levessel és a tejszínnel. Hozzáadjuk a tárkonyt és a zöldborsót, és lassú tűzön kb. 5 percig főzzük.
4.
A húst visszatesszük a mártásba, további 2 percig melegítjük. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!