Receptfeltöltés
Sült liba mell és liba máj
Sült liba mell és liba máj
Készítette: Receptverseny
Közepes
100 perc
(1)
61
2
0

Birsalmával párolt lila káposztával

Hozzávalók 2 adaghoz
  • 2 db libamellfilé
  • 1 db libamáj
  • 0,5 kg libaháj
  • 1 db lilakáposzta
  • 1 db birsalma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál őrölt köménymag
  • 2 teáskanál barna cukor
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál bors
  • 1 teáskanál majoránna
  • 5 dl tej
  • 1 evőkanál alma
  • 1 fej sonka hagyma
Adag
2 adag
Lépések
1.
A hájat kockára vágjuk, egy kevés vizet öntünk alá, és feltesszük egy serpenyőben sülni. Ropogósra sütjük, a zsírt leszűrjük
2.
A tejbe egy gerezd fokhagymát aprítunk, és májra öntjük, majd néhány órát állni hagyjuk hűtőben
3.
A megmosott és szárazra törölt libamellet beirdaljuk, és bedörzsöljük sóval, borssal és majoránnával. Egy serpenyőben felforrósítunk egy kevés leszűrt libazsírt és elősütjük a libamelleket. Ezután tepsibe tesszük, egy kevés vizet öntünk alá, és lefedjük. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 40 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és ropogósra sütjük
4.
A májat kivesszük fokhagymás tejből, szárazra töröljük és befűszerezzük borssal és majoránnával, majd megtűzdeljük fokhagymával. Rászűrjük a libazsírt, a sütőtálat befedjük alufóliával, és betoljuk a liba mellé a sütőbe. Kb. 60 percig sütjük, majd levesszük az alufóliát és pirosra pirítjuk. Végül a libamájat és a libamellet is kivesszük a zsírból és pihentetjük.
5.
A káposztát vékony szeletekre vágjuk, a sonkahagymát felszeleteljük. Egy kevés olajat hevítjük. Beletesszük a cukrot, és megkaramellizáljuk, majd rászórjuk a köménymagot, és rátesszük a felaprított hagymát és a káposztát. Megsózzuk, megborsozzuk és hozzáadjuk a cikkekre vágott birsalmát. Együtt puhára pároljuk, végül almaecettel ízesítjük. Ha minden kész van, tálalhatunk
Kommentet írok

Kommentelni csak bejelentkezve tudsz!

Belépés Regisztráció
Kommentek (0)

Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!

Kapcsolódó receptek
Tócsnitorta
Tócsnitorta
Könnyű
45 perc
(1)
Készítette: Receptverseny
97
1
1
Zöld-fűszeres húsos derelye
Zöld-fűszeres húsos derelye
Közepes
60 perc
(0)
Készítette: Receptverseny
67
2
0
Tepsis csirkecomb
Tepsis csirkecomb
Könnyű
70 perc
(0)
Készítette: Receptverseny
122
2
0
Kapirgálós káposzta
Kapirgálós káposzta
Közepes
180 perc
(0)
Készítette: Receptverseny
67
1
0
Tenger gyümölcsei különleges tészta ágyon
Tenger gyümölcsei különleges tészta ágyon
Könnyű
60 perc
(2)
Készítette: Receptverseny
56
0
0
Vörösborban pácolt szarvas
Vörösborban pácolt szarvas
Közepes
180 perc
(2)
Készítette: Receptverseny
84
2
0
Töltött csirkemell
Töltött csirkemell
Közepes
100 perc
(2)
Készítette: Receptverseny
157
3
0
Melegszendvicskenyér
Melegszendvicskenyér
Közepes
150 perc
(2)
Készítette: Kard Éva
43
1
0
Borzas matróz szelet
Borzas matróz szelet
Közepes
60 perc
(0)
Készítette: Receptverseny
71
1
0
Lecsós csirkemell  burgullal
Lecsós csirkemell burgullal
Közepes
60 perc
(0)
Készítette: Receptverseny
36
0
0
Zabpelyhes csirke
Zabpelyhes csirke
Közepes
40 perc
(0)
Készítette: Receptverseny
51
1
0
Zöldségesen töltött cukkini karikák
Zöldségesen töltött cukkini karikák
Közepes
60 perc
(0)
Készítette: Receptverseny
37
1
0