Brassói aprópecsenye jó fokhagymásan
- 50 dkg sertéscomb vagy -lapocka
- 2 db
- 2 evőkanál olaj
- 1 kávéskanál só
- 2 kávéskanál majoránna
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 kg krumpli
- 5-6 dl olaj
1.
A húst kis darabokra aprítom. A hagymát karikára vágom, és olajban megfonnyasztom, amikor világosbarna, hozzáteszem a húst, jól átforgatom vele, amíg kifehéredik.
2.
Öntök alá kevés vizet, fűszerezem sóval, borssal, és beleteszem az aprított fokhagymát is.
3.
A majoránnát csak akkor teszem hozzá, amikor már majdnem kész van a sertéshús. Fedő alatt párolom, mindig kevés vizet öntve alá, amikor már majdnem puha, hozzáteszem a majoránnát is.
4.
A krumplit kockára vágom, olajban kisütöm, lehet a kettő keveréke is.
5.
Tálalásnál a tányérra szedem a sült krumplit, és a közepére halmozom a finom, szaftos húst, majd a tányéron keverem össze.
- Tálalásnál a tányérra szedem a sült krumplit, és a közepére halmozom a finom, szaftos húst, majd a tányéron keverem össze.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!