1.
A vöröshagymát és a apróra felvágjuk. Egy serpenyőbe pici olajat öntünk, majd megpároljuk a hagymát.
2.
Ezután kiszedjük és kihűtjük.
3.
A zöldborsót enyhén sós vízben 2-3 percig főzzük ( ha akarjuk a sárgarépát kisebb darabokra vágjuk és a zöldborsóval együtt főzzük ) majd leszűrjük és teljesen kihűtjük. A sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszelhetjük.
4.
Egy tálba tesszük a húst és hozzáadjuk a kihűlt hagymát, zöldborsót és a lereszelt sárgarépát. Ízlés szerint fűszerezzük, majd jól összekeverjük.
5.
Rászórjuk a zsemlemorzsát, hozzáadjuk a tojássárgákat, majd jól összegyúrjuk. A masszából egyforma méretű gombócokat formálunk, majd zsemlemorzsában meghempergetjük.
6.
Forró olajban kisütjük.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!