A sertés combot kockákra vágom, megszórom borssal. A szalonnát felkockázom, erre teszem a felaprított hagymát, kicsit együtt sütöm, majd ráteszem a húst és fehéredésig sütöm.
2.
Ekkor befűszerezem: kakukkfűvel, babérlevéllel és zúzott borókabogyóval. Vágok rák 2-3 csemege uborkát / ez majd szétfő benne/. Ha szükséges időnként öntsük fel egy kis hús alaplével.
3.
Amikor a hús félig megpuhult ráteszem a felszeletelt vargányát, kb. 20 perc múlva ismét teszek rá 2 felkockázott csemege uborkát, végül a felcsíkozott gépsonkát.
4.
Összeforralom, megszórom egy evőkanál liszttel, pirospaprikával, teszek rá egy kanál áfonya, vagy ribizli zselét, felengedem tejföllel, és egy kis uborkalével pikánssá teszem. Még egyszer összeforralom.
5.
Ha kell, ekkor sózzuk meg egy kicsit. A sózással vigyázzunk, mert a szalonna, az alaplé, a sonka és az uborka is sós.
6.
Burgonyakrokettel, vagy sajtkrokettel tálalom, külön tálkában további áfonya, vagy ribizli zselét kínálok hozzá.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!