A spárga, a sárgarépa, és a csirkemell remekül összeillenek. Az egész ragukészítés pedig nem tart egy bő fél óránál tovább.
Hozzávalók 2 adaghoz
50 dkg csirkemellfilé
1 csomag zöld spárga
3 db sárgarépa
1 db lilahagyma
1/2 csokor friss bazsalikom levél
1/2 csokor petrezselyemzöld
1 teáskanál só
1 kávéskanál ételízesítő
2 csipetnyi örölt színes bors
1 evőkanál olívaolaj
3 dkg vaj
0,5 dl fehérbor
Adag
2 adag
Lépések
1.
A csirkemellet vágjuk fel ízlés szerinti kockákra. A spárga szárát hajlítsuk meg, hogy a fás része letörjön, majd vágjuk fel kb. két centis darabokra, és a bimbókat tegyük félre. A sárgarépát pucoljuk meg, majd vékonyan karikázzuk fel. A lilahagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel nagyobb kockákra. A bazsalikomot és a petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra.
2.
Egy wokba (v.serpenyőbe) hevítsük fel az olajat és a vajat, majd adjuk hozzá a nagyobb darabokra vágott hagymát, és pároljuk pár percig.
3.
Ezután adjuk hozzá a felkockázott csirkemellet, majd addig süssük még a hús kifehéredik. Ekkor adjuk hozzá a felkarikázott sárgarépát, és a spárga feldarabolt szárrészét, majd sózzuk, borsozzuk,szórjuk meg az ételízesítővel, forgassuk alaposan össze, végül pedig öntsük fel a borral.
4.
Ezután félig lefedve, pároljuk pár percig, majd adjuk hozzá a spárgabimbókat, szórjuk meg az apróra vágott bazsalikommal, és a petrezselyemzölddel, majd pároljuk roppanósra a a zöldségeket. (ekkor már ne fedjük le a serpenyőt, hogy a szaftja kissé besűrűsödjön)
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!