A legpuhább linzer karika recept
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg margarin vagy vaj
- 10 dkg vaníliás porcukor
- 1 db tojás sárgája
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 db fél narancs és fél citrom reszelt héja
- 1 csipetnyi só
- 10-20 dkg sárgabarack lekvár
- 2-3 dkg vaníliás porcukor
1.
A lisztbe belekeverjük porcukrot és vaníliás cukrot, sütőport és sót. Hozzáadjuk a vajat/margarint és alaposan elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a narancs és citrom héját, elkeverjük, majd a tojás sárgájával összeállítjuk a tésztát.
2.
Kitartóan kell gyúrni, össze fog állni! Folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.
3.
Ha letelt az egy óra, kivesszük, kicsomagoljuk.
4.
Enyhén lisztezett deszkára tesszük és kb 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk. A leeső részeket összegyúrjuk és újra nyújtjuk. Vigyázat, ha felmelegszik a tészta, akkor ragadni fog!
5.
A kiszaggatott tésztákat sütőpapírral fedett tepsire tesszük, majd 180 fokon, alsó-felső sütéssel 10-12 perc alatt világosra sütjük.
6.
Ha kihűltek a megsült tészták, akkor egy telit és egy lyukasat lekvárral megtöltünk.
7.
Dobozba téve másnapra megpuhul és finom omlós lesz. Tálaláskor vaníliás porcukorral megszórjuk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!