Egyszerűen csak a tepsibe pakoljuk a hozzávalókat, majd irány a sütő...
Hozzávalók 6 adaghoz
20 dkg liszt
10 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
6 g sütőpor
1 csipetnyi szódabikarbóna
1 csipetnyi só
2,5 dkg margarin
35 dkg tehéntúró
3 dl tej (2,8%-os)
2 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
2,5 dkg margarin
1 üveg cseresznye
1/2 üveg őszibarack
Adag
6 adag
Lépések
1.
A margarinnal alaposan kenjük ki a tepsit. (Én sütőpapírt is tettem a tepsibe, így értelemszerűen a sütőpapírt kentem meg a margarinnal.)
2.
A többi hozzávalót mérjük bele egy tálba, majd alaposan keverjük össze.
3.
Ezután a száraz, lisztes keverék felét egyenletesen szórjuk bele a margarinnal kikent tepsibe, a maradékot pedig tegyük félre.
4.
A tepsiben lévő lisztes keverékre egyenletesen morzsoljuk rá a túrót, majd szórjuk meg ízlés szerint gyümölccsel.
5.
Ezután a gyümölcsöt szórjuk meg ízlés szerint az őrölt fahéjjal, és a vaníliás cukorral, majd egyenletesen szórjuk rá a maradék lisztes keveréket.
6.
A tojásokat üssük bele egy tálba, kicsit verjük fel, majd adjuk hozzá a tejet, és keverjük simára.
7.
Ezután öntsük rá a liszt tetejére, lehetőleg úgy, hogy mindenhova kerüljön belőle, majd csipkedjük rá a margarint. (villával kicsit megmozgathatjuk, hogy mindenhol befedje a tojásos-tejes keverék a lisztet)
8.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten addig süssük, hogy szép aranybarna legyen a sütemény teteje. (Én légkeverésnél 170 fokon, 50 percig sütöttem.)
9.
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni. (Amennyiben sütőpapírt is tettünk a tepsibe, akkor pár perc után, a papírral együtt emeljük át egy rácsra, és úgy hűtsük ki teljesen.)
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!