Klasszikus, dobozban sokáig eltartható édes sütemény.
Hozzávalók 5 adaghoz
40 dkg finom liszt
10 dkg porcukor
25 dkg vaj
3 evőkanál tejföl
2 db tojássárgája
10 g vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
1 csipetnyi só
12 g sütőpor
20 dkg baracklekvár
Adag
5 adag
Lépések
1.
A lisztet, a porcukrot, a sütőport, a vaníliás cukort, a citromot héjat, csipet sót keverjük össze.
2.
Morzsoljuk bele a vajat, adjuk hozzá a tojássárgákat, annyi tejfölt amennyit felvesz.Gyúrjuk össze tésztává.
3.
Hűtőbe pihentetjük 1 órát.
4.
Amikor letelt az 1 óra, nyújtsuk ki , belisztezett deszkán, szaggassunk belőle virág, vagy kerek formát, minden másodikat lyukasszunk ki a közepén.
180 fokon süssük, 10 percig.
Lekvárral állítsuk össze a kihűlt feleket.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!