Habos, diós, epres mini tortácskák
Remek desszert egy hétvégi ebédhez.
- 6 db tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 2 evőkanál víz
- 4 evőkanál darált dió
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipetnyi só
- 5 dl cukrászhab
- 3 evőkanál eper dzsem
1.
A tojásokat szétválasztjuk,majd a tojás fehérjét csipet sóval,félkeményre verjük,majd apránként hozzáadjuk a cukor felét,és kemény habbá verjük.
2.
Majd a tojássárgáját a maradék cukorral fehéredésig kavarjuk.
3.
Végezetül a tojás sárgájához hozzá keverjük a sütőporos lisztet,majd a darált diót,a hab egy negyedével fellazítjuk,majd apránként óvatosan körkörös mozdulatokkal belekeverjük a maradék lisztet,és habot.
4.
A sütőt 180 fokon előmelegítjük.
5.
Egy tepsit kenünk vajjal,meghintjük liszttel,és belesimítjuk a piskótát. 12 percig sütjük,rácson kihűtjük,majd a közepes ki szúróval kis tortákat készítünk.
6.
Majd egyenként megkenjük a tetejüket eper dzsemmel.
7.
A felvert tejszínhabot habzsákba tesszük és feldíszítjük a tortácskákat tejszín habbal. A végén díszítjük , a tejszínhabba szúrunk 2 friss eper szelezett.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!