1.
2 nagy almát meghámozunk és apróra feldaraboljuk, egy egész citrom levét ráöntjük , teszünk rá egy evőkanál cukrot , ízlés szerint fahéjat, átkeverjük.
2.
Egy másik tálban , 2 egész tojáshoz hozzáteszünk 8 dkg cukrot , 2 dl vizet , 1 evőkanál ecetet ezt gépi habverővel összekeverjük miközben hozzáadagolunk 35 dkg lisztet fokozatosan. Az ízesített ,feldarabolt almát hozzákeverjük a lisztes keverékhez.
3.
Egy serpenyőben, 3-4 dl olajat felforrósítunk , egy teáskanál segítségével kis halmokat rakunk a forró olajba , pirulásig sütjük , közben megforgatjuk.
4.
Papírtörlőre szedjük , a felesleges olajat lecsepegtetjük.
5.
Porcukorral meghintjük.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!