1.
A hozzávalók egy 32x10x5 cm-es őzgerincformához elegendőek. A darált kekszhez adjuk hozzá a felkockázott vajat, majd kezdjük el összemorzsolni.
2.
Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a kakaót.
3.
Ezután kanalazzuk hozzá a rumot, adjunk hozzá egy pici lefőzött, hideg fekete kávét, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. (A kávét apránként adjuk hozzá, nehogy túl lágy legyen a massza.)
4.
Az őzgerinc formát béleljük ki fóliával úgy, hogy bőven túllógjon a formán, majd kézzel lapogassuk bele a kekszes masszát. Ezután tegyük be a hűtőbe ameddig elkészítjük a krémet.
5.
A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára. (Ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá)
6.
A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a maradék tejet, és állandó keverés mellett főzzük sűrűre.
7.
Ezután vegyük le a tűzről, kevergetve hűtsük ki, majd adjuk hozzá a mascarponéhoz, és keverjük simára.
8.
A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik és langyosra hűl.
9.
Ezután adjuk hozzá a mascarponekrémhez, majd szintén keverjük simára.
10.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd egy keverőkanállal, apránként adjuk hozzá a mascarponekrémhez.
11.
Az epret készítsük elő. Mossuk meg, vágjuk le a két végét, és papírtörlővel törüljük szárazra.
12.
Vegyük ki a hűtőből az őzgerincformát, majd a kekszes alapra kanalazzunk pár kanál vaníliakrémet.
13.
Ezután helyezzük a közepére egy csíkban az epret, egy kicsit nyomjuk bele a krémbe, majd egyenletesen kanalazzuk rá a maradék krémet.
14.
Ezután rakjuk ki a krém tetejét keksszel, majd hajtsuk rá a túllógó folpack fóliát, és tegyük vissza a hűtőbe pár órára, hogy a krém teljesen megdermedjen.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!