Letakarva legalább 1 éjszakára behűtjük, hogy a mézes lapok megpuhuljanak.
Hozzávalók 6 adaghoz
15 dkg kristálycukor
2 evőkanál méz
0,5 dl tej
1 kávéskanál kakaópor
10 dkg sütőmargarin
1 db tojás
45 dkg finomliszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
1-2 evőkanál finomliszt
5 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
10 dkg búzadara
20-20 dkg sütőmargarin
5 dkg sütőmargarin
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
10 dkg kristálycukor
2 evőkanál víz
20 dkg porcukor
Adag
6 adag
Lépések
1.
A tésztához valókat a liszt és szódabikarbóna kivételével tűzálló tálba tesszük, majd vízgőz fölött kb. 15 perc alatt kicsit sűrű, enyhén karamellszínű masszává főzzük.
2.
A tűzről levéve azonnal összegyúrjuk a szódabikarbónával elkevert liszttel. Nyomban négy részre osztjuk, és enyhén meglisztezett gyúrólapon egyenként kb .23*30 cm-es lapokká,nyújtjuk.
3.
Előmelegített sütőben , a közepesnél kicsit kisebb lánggal(170'C, légkeveréses sütőben 155'C) kb. 5 percig sütjük vigyázva, mert gyorsan megéghet.
4.
A másik három lapot ugyanígy sütjük meg.
5.
A krémhez a tejet a vaníliás cukorral ízesítve fölforraljuk. A darát vékony sugárban , folytonos keverés közben beleszórjuk, és 4-5 perc alatt sűrűre főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
6.
A puha margarint először magában, majd a porcukorral keverjük habosra. A tejes darát evőkanalanként beledolgozzuk. A kisült lapokat ezzel a krémmel egymásra rétegezzük.
7.
A mázhoz valókat 3-4 perc alatt simára főzzük, kissé hűlni hagyjuk, majd a tészta tetejére kenjük.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!