1.
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük és kinyomjuk a levét. Ízesítjük őrölt fahéjjal, cukorral és jól összekeverjük.
2.
A cukrot a tojásokkal jó habosra keverjük (szinte fehéredésig, míg elolvad a cukor), majd hozzáadjuk a puha margarint, és ezzel is jól összekeverjük.
Ezután mehet bele a vaníliás cukor, a 2 dl tej, amivel szintén összekeverjük. Végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és simára keverjük a tésztát.
3.
A tészta egyik felét egy 35x25 cm-es, sütőpapírral bélelt formába kanalazzuk egyenletesen, erre rákanalazzuk a reszelt almát, majd a tészta másik felét.
4.
A sütőt előmelegítjük 60 fokra, majd amikor betettük a tésztát, 160 fokos légkeveréses sütőben kb. 45 percig sütjük. (Inkább végezzünk tűpróbát, mert a hagyományos sütőben picivel több időbe is telhet a sütés.)
5.
Amikor kihűlt, porcukrozva, szeletelve tálaljuk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!