A lisztet egy tálba tenni, hozzáadni a zsírt és a puha margarint, majd kézzel jól összemorzsolni.
2.
Ezután beleszórni a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, belereszelni a citromhéjat, beleütni egy egész tojást, és egy tojássárgáját, majd addig gyúrni, hogy a tészta összeálljon. Ne legyen se túl lágy, se túl kemény, akkor jó ha már nem ragad a tál falához és a kezünkhöz sem.(ha szükséges egy kicsi tejfölt lehet bele tenni, hogy összeálljon, de én nem tettem) Egy órára a hűtőbe tenni pihentetni, majd ujjnyi vastagra kinyújtani és ízlés szerinti formával kiszaggatni.
3.
A diót apróra darabolni és kristálycukorral összekeverni.
4.
A kiszaggatott linzerek tetejét felvert tojásfehérjével lekenni, majd a cukros-dióba belefordítani. Ezután a diós felével felfelé egy tepsibe egymásmellé helyezni.(nem kell sem bezsírozni, sem pedig sütőpapírt tenni) Előmelegített sütőben közepes lángon, szép világos színűre sütni.(kb.15-20 perc)
5.
A sütőből kivéve kihűteni, majd a tetejét porcukorral jól megszórni. Száraz helyen tárolva több hétig is eláll, sőt egyre finomabb, omlósabb lesz.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!