Almás-mákos kevert sütemény
- 2 db alma
- 10 dkg darált mák
- 8 dkg barna cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 1 dl olaj
- 1.5 dl tej
- 10 dkg finomliszt
- 1 db tojás
1.
Az almát meghámozom, nagy lyukú reszelőn lereszelem – nem csavarom ki – majd rögtön hozzákeverem a mákot, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejet, az olajat, a tojást, végül mehet bele a sütőporral elkevert liszt és egy vajjal kikent, kilisztezett formába öntöm (belső átmérő: 25 cm).
2.
A sütőt előmelegítem 180 fokra és 35 perc alatt készre sütöm. A sütési idő sütőnként változhat, végezzünk tűpróbát.
3.
Mikor kihűlt vaníliás porcukorral meghintve kínálom.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!