A túrógombóc önmagában is nagyon szeretem, de gyümölccsel igazi ízbomba.
Hozzávalók 4 adaghoz
25 dkg túró
2 db tojás
2 teáskanál só
4 evőkanál búzadara
4 szem őszibarackbefőtt
15 dkg zsemlemorzsa
2 evőkanál olaj
1 evőkanál porcukor
2 dl 20%-os tejföl
Adag
4 adag
Lépések
1.
A túrót villával összetörjük, beleütjük a tojást, adunk hozzá egy csipet sót, és 4 evőkanál búzadarát, majd alaposan összedolgozzuk.
Az őszibarackot megtisztítjuk és negyedekbe vágjuk.
2.
Egy kis tálba vizet teszünk, a kezünket belemártjuk, veszünk egy tyúktojás nagyságú adagot a túrós masszából, a tenyerünkkel szétlapítjuk, a közepébe teszünk egy negyed őszibarackot, majd gombócot formázunk belőle. Addig formázunk így gombócokat, amíg a túrós massza elfogy.
3.
A vizet sóval felesszük főni, ha felforrt belerakjuk a megtöltött túrógombócokat és főzni kezdjük. Addig főzzük őket, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.
4.
Amíg főnek a gombócok, addig kevés olajon aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát.
5.
A megfőtt gombócokat a vízből kiszedjük, és beleforgatjuk a pirított zsemlemorzsába. A tetejét megszórjuk porcukorral és langyos tejföllel kínáljuk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!