Az egyszerű búzadarából különösen ízletes desszertkrémet készíthetünk.
Hozzávalók 3 adaghoz
10 dkg búzadara
5 dl tej
1 db citrom
10 dkg vaj
10 dkg kristály cukor
3 dkg vaníliás cukor
Adag
3 adag
Lépések
1.
Forraljuk fel a tejet, majd lassanként szórjuk bele a búzadarát, közben kavargassuk, hogy ne legyen csomós. Amikor félig megfőtt a búzadara öntsük hozzá a cukrot is. Addig főzzük a tejbegrízt, amíg közepes keménységű lesz, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.
2.
A vajat habosítsuk fel kézi robotgéppel, adjuk hozzá a kihűlt tejbegrízt és addig kavarjuk amíg krémes lesz. Ha még citromosabb krémre vágyunk, akkor nem csak a citrom levét, de a héját is felhasználhatjuk. Keverjünk hozzá egy teáskanál reszelt citromhéjat.
3.
Amikor ezzel elkészültünk tegyünk a krémbe két teáskanál citromlevet, kóstoljuk meg, ha savanykásabb ízre vágyunk, adjunk hozzá még egy kis citromlevet.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!