A Máté unokámmal készítettük a szuflét,nagy kedvence neki. Tökéletesre sikerült.
Hozzávalók 4 adaghoz
4 db tojás
100 g tehéntúró
1/2 db vanilarúd
1/2 db zöld citrom
20 g kukorica keményítő
80 g porcukor
450 g fagyasztott málna
1/2 db citromlé
75 g porcukor
Adag
4 adag
Lépések
1.
ELKÉSZÍTÉS: A szufléhoz a tojássárgáját elektromos keverővel krémesre keverjük a túróval, a vaníliarúd kikapart magjával, a zöld citrom reszelt héjával és a porcukor felével. Végezetül hozzákeverjük az étkezési keményítőt is.
2.
A tojásfehérjét elkezdjük felverni, amikor már félig kemény, hozzáadjuk a porcukor másik felét, és keményre verjük. Óvatosan összeforgatjuk a túrós masszával, és 4 db kivajazott, porcukorral megszórt szuflé formába töltjük.
3.
Tepsibe rakjuk, amelybe forró vizet töltünk, beleállítjuk a tálkákat, és 180 fokon kb. 18-20 percig sütjük.
4.
A málnaöntethez a málnát felengedjük, egy lábasba kevés vízzel felforraljuk és hozzáadjuk a citrom levét. Pürésítjük, majd átpasszírozzuk, hogy eltávolítsuk a magját. A szuflét a forró málnaöntettel tálaljuk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!