Nagyon sok és szép sárgabarackunk termet gondoltam készítek egy különleges tortát !
Hozzávalók 8 adaghoz
4 db egész tojás
3 evőkanál kristály cukor
1 evőkanál barna cukor
1 evőkanál olaj
4 evőkanál víz
4 evőkanál liszt
4 evőkanál darált dió
1 evőkanál holland kakaó
1/2 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipetnyi só
500 g sárgabarack
150 g kristálycukor
2 dl víz
2 csomag főzős vaníliás pudingpor
250 g túró
250 g mascarpone
200 g tejszín
1 csomag vaníliás cukor
250 g porcukor
5 g zselatin (por)
200 g habtejszín
3 db
3 db menta
Adag
8 adag
Lépések
1.
a tojásokat szétválasztjuk ,a sárgájához hozzáadjuk a cukor felét, a vizet habosra verjük
2.
A tojásfehérjét elkezdjük a csipet sóval felverni amikor felhabosodik akkor apránként hozzáadjuk a megmaradt cukrot és kemény habot verünk.
3.
Habosra felvert tojássárgájához hozzáadjuk a sütőporos lisztet a vaníliás cukrot,a kakaót ,a darált diót összekeverjük.
4.
Majd veszünk ki a tojásfehérje habból fellazítjuk a tésztát a többi habot apránként beleforgatjuk körkörös mozdulatokkal,hogy ne törjön a hab.
5.
Kikenünk egy 23 cm átmérőjű tortaformát olajjal az alját kibéleljük sütőpapírral. A piskóta masszát beöntjük a tortaformába elsimítjuk.
6.
180 c előmelegített sütőbe toljuk 12-15 percre megsütjük.
7.
Kimagozzuk a sárgabarackot,felkockázzuk.
8.
Beleszórjuk egy lábasba ,öntünk rá annyi vizet ,amennyi éppen elleppi, és megfőzzük. Ha már puha akkor 200ml hideg vízben elkeverjük a pudingportokat ráöntjük a cukorral együtt ,sűrűre főzzük .
9.
Kevergetve kihűtjük. A mascarponéhoz hozzáadjuk a porcukrot,vaníliás cukrot habosra keverjük,beleforgatjuk az áttört túrót alaposan összekeverjük simára beleforgatjuk a feloldott zselatint.Végezetül a tejszínhabbal fellazítjuk.
10.
Összeállítjuk a tortát :a kakaós piskótát egy tortatartóra tesszük rákenjük a túróhab felélt.
11.
Ha már picit megdermedt ,jöhet rá a pudingos sárgabarack,majd annak a tetejére a maradék túróhab. Hideg helyen legalább 2 órát dermesztjük .
12.
Tálalás előtt tejszín habrózsákkal ,barackszeletekkel,zöld levélkével díszítjük
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!