Nagymamám 90-dik születésnapjára készítettem el ezt a tortát!
Hozzávalók 4 adaghoz
80 dkg meggy
2 dl tej
1 csomag csomag zselatin
50 dkg túró
20 dkg babapiskóta
15 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 db citrom
5 dl habtejszín
10 dkg gumicukor
Adag
4 adag
Lépések
1.
A tortasütő alját kibéleljük tejbe kissé megáztatott babapiskótával.
2.
A túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és a levét. Ezt jól összekeverjük.
3.
A tejszínt keményre felverjük, a vége felé beleöntjük a zselatinfixet és pár percig még keverjük.
4.
A kikevert túróval összedolgozzuk a felvert habot. A krém felét a babapiskótára kenjük, megszórjuk valamilyen gyümölccsel, majd ismét babapiskóta és ismét krém.
5.
Fóliával letakarjuk, és 2-3 órára hűtőbe tesszük.
6.
Utána a tortaformából kiemeljük, a tetejét gumicukorral kidíszítjük.
7.
Lekvárral az oldalához ragasztjuk a babapiskótát, és szalaggal átkötjük.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!