Puha a tésztája. Ízesítéshez tejföl, porcukor, lekvár, de önmagában is finom.
Hozzávalók 4 adaghoz
200 g túró
1 db tojás
3 evőkanál cukor
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál ecet
7 evőkanál liszt
5-6 dl olaj
Adag
4 adag
Lépések
1.
A tojást, a cukrot összekeverjük, hozzáadjuk a túrót. Egy nagyobb kanálban az ecettel megpezsegtetjük a szódabikarbónát, ezt is a túróhoz adjuk,legvégül pedig belekeverjük a lisztet.
2.
Egy száraz, morzsás masszát kapunk, ami gyúrással azonnal összeáll.
3.
Már tesszük is fel az olajat a tűzhelyre, egy magasabb edényben. Nedves kézzel formázom a gombócokat, a tészta àllaga megengedi nem túl làgy, de kanàllal is adagolható. /Raffaello- nagyságú gombócokat formázok/.
4.
Egy csipetnyit a tésztából az olajba dobunk, ha feljön a tetejére, mehetnek bele a fánkok is.
5.
Megnőnek nagyobbra , ha bő olajban sülnek, golyóformájúak lesznek, ha kevesebb akkor laposak lesznek. Konyhai szalvétàra tesszük , hogy a felesleges olaj lecsöpögjön róla. Tâlaljuk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!