A tiramisu puding helyett lehet vaníliát is használni.
Hozzávalók 5 adaghoz
1 db tojás
2 dl cukor
1/2 dl olaj
2 dl tej
2 dl darált dió
2 dl rétesliszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
6 dl 2,8%-os tej
150 g vaj
150 g csokoládé reszelék
2 csomag tiramisu pudingpor
Adag
5 adag
Lépések
1.
1 tojást 1 csésze cukorral habosra verünk, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadunk ½ csésze olajat, 1 csésze tejet, 1 csésze darált diót, 1 csésze réteslisztet, 1 csomag sütőport és 1 csomag vaníliacukrot. Egy körülbelül 20x30 cm-es tepsit zsiradékkal kikenünk, liszttel beszórunk, beleöntjük a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük (kb. 25 perc).
2.
Közben elkészítjük a krémet: 600 ml tejhez hozzáadunk 2 zacskó Tiramisu pudingot, és megfőzzük. Ha elkészült a puding, kihűtjük. 150 g vajat habosra verünk, és ehhez a habos vajhoz adagoljuk hozzá apránként a pudingot (folyamatos kevergetés mellett). A tölteléket a megsült tészta tetejére kanalazzuk, elsimítjuk, majd díszítjük (pl. csokoládéreszelékkel).
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!