Lehet korábban készítettem már ilyet, annyi biztos jó alaptészta recept, egyből puha amint kivettem a sütőből.
Hozzávalók 6 adaghoz
30 dkg finomliszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 db tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
0.5 db citrom
1 csomag sütőpor
15 dkg sárgabarack lekvár
Adag
6 adag
Lépések
1.
Először a száraz alapanyagokat , így a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, a sütőport és a reszelt citromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a margarint. Végül hozzáadjuk a tojássárgáját és jól összedolgozzuk.
2.
A tésztacipót fóliába csomagoljuk és 1 órára pihentetjük a hűtőben.
3.
A tésztát porcukorral behintett deszkán vékonyra kinyújtjuk fél cm- erre. Linzerkiszúróval formára szaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
4.
Előmelegített sütőben , közepes hőfokon 10 percig sütjük.
5.
A lyukas és teli sütiket baracklekvárral összeragasztjuk, majd teszünk még egy kis lekvárt a lyukakba . Végül vaníliás porcukrot hintünk a tetejére . Sütési hőfok : 180
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!