Az apróbb szemű sárgabarackokból érdemes gombócot készíteni.
Hozzávalók 8 adaghoz
1 kg krumpli
0,5 kg sárgabarack
25 dkg finomliszt
2 kávéskanál kacsazsír
1 csipetnyi só
1 db tojás
8 evőkanál zsemlemorzsa
1 kávéskanál őrölt fahéj
8 kávéskanál cukor
Adag
8 adag
Lépések
1.
A krumplit megpucolom, kockázom és felteszem főni. Amikor megfőtt, nagyon alaposan lecsöpögtetem, krumplinyomóval alaposan megtöröm, hagyom hűlni.
2.
Mire langyosra hűl, addigra kimérem a lisztet, kimagozom a barackot, lepirítom egy kis vajon a morzsát, majd a liszttel, zsírral, tojással, sóval összegyúrom a tésztát. Amit gondosan lisztes deszkán ujjnyi vastagra nyújtok, majd 10X10-es kockákra vágom, a fahéjas cukorral kibélelt barackokkal megtöltöm. A tészta széleit gondosan összedolgozom, majd a gombócot lobogó vízben kifőzöm. Morzsába forgatom és melegen, fahéjas cukorral meghintve tálalom.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!