Először elkészítjük a mézes fűszeres tészta alapot.
2.
A cukrot a keverőtálba szórjuk,hozzáadjuk a puha vajat, a folyékony mézet, a tojást,a mézeskalács fűszer keveréket,a sütőport ,és habosra keverjük.
3.
Beleszórjuk a lisztet,és annyi tejet,amennyit felvesz. Sűrű tésztát kapjunk. Sütőpapírral bélelt 20 cm átmérőjű kerek torta formába simítjuk, és 180 fokos sütőben, kb 25-30 perc alatt megsütjük. Ráborítjuk egy deszkára, lehúzzuk óvatosan a sütőpapírt és kihűtjük. Kész is a piskótánk.
4.
3 részre vágjuk a tortát.
5.
A hideg tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, belekeverjük a porcukrot,és 1/4 részét csillagcsöves habzsákba töltjük.
6.
A többi habba belereszelünk 1 narancs héját,belenyomkodjuk a levét,és összekeverjük. A tésztalapokat a krém felével berétegezzük.majd a torta oldalát, és tetejét is bevonjuk a maradék krémmel.
7.
A torta oldalát félbevágott,vékonyan szeletelt narancsokkal körbe kirakjuk. A tetejére tejszínhab rózsákat nyomunk és félbehajtogatott fél naranccsal díszítjük. Hűtőbe hűtjük.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!