Az unokák kedvéért készítettem ezt a gusztusos és finom édességet.
Hozzávalók 8 adaghoz
50 dkg finom liszt
2 kávéskanál szódabikarbóna
20 dkg olvasztott vaj
20 dkg kristálycukor
1 teáskanál tojás
1 csomag vaníliás cukor
0,5 üveg sárgabarack lekvár
10 dkg tej
1 evőkanál étolaj
Adag
8 adag
Átlagos tápérték
Energia: 20 kcal
Cukor: 10 g
Zsír: 10 g
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 10 g
Só: 0 g
Lépések
1.
A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a tojást és a vajat, majd jól összedolgozzuk. Kis golyókat formálunk a tésztából, majd megformázzuk az orrát is.
2.
Nagyobb tepsibe sütőpapírt tesszük, s rárakosgatjuk a sütiket és előmelegített sütőbe kb. 20 percet sütjük (180 C-fokon). Én félidőben kiveszem a tepsit, s átfordítom, hogy a tepsi belső fele legyen kívül, hogy egyformán átsüljön minden db süti.
3.
Aztán megvárjuk, hogy kihűljenek a kis sünik. Amikor kihűltek, akkor kettévágjuk, s megtöltjük egy kb. mokkáskanálnyi baracklekvárral minden db sünikét.
4.
Majd megolvasztjuk a táblacsokit az étolajjal. Villával összekeverjük, s belemártjuk a sünik hátát a csokiba, majd a kókuszreszelékbe. Ezután dekor cukorszemeket picit belemártjuk a lekvárba, s ezek lesznek a sünik szemei, és az orruk.
5.
Tányérra rendezzük, nagyobb nylonba rajuk a tányérokat (nekem 3 db tányér lett tele) s hűtőbe rakjuk pár órára, akár egy éjszakára.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!