Könnyű sütemény, amelyet gyorsan összeállíthatunk, és gyorsan ki is süthetünk.
Hozzávalók 4 adaghoz
3 db tojás
25 dkg ricotta
15 dkg finomliszt
7 g sütőpor
5 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 db lime
Adag
4 adag
Lépések
1.
A tojásokat szétválasztom, a tojások sárgáját a cukrokkal világos habbá keverem, majd hozzáadom a lime lereszelt héját. A tojások fehérjét gépi habverővel kemény habbá verem, és a cukros krémbe forgatom. Ezután hozzáadom a sütőporos lisztet, és laza mozdulatokkal homogén tésztává keverem. Egy kisebb, magasabb falú serpenyőben kétujjnyi olajat hevítek.
2.
Amikor már kellően forró az olaj, akkor visszaveszem az edény alatti hőfokot. A fánkokat két leveses kanállal szaggatom ki, majd gondosan megsütöm. A kész fánkokat papírtörlőn lecsepegtetem. Langyosan, porcukorral meghintve tálalom és lekvárt kínálok mellé.