Egyszerű pohárkrém, melyet ebéd utáni desszertnek is feltálalhatunk.
Hozzávalók 4 adaghoz
50 dkg eper
10 dkg kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál reszelt citromhéj
1 evőkanál citromlé
4 db szegfűszeg
1/2 kávéskanál őrölt fahéj
1,5 dl víz
2 teáskanál étkezési keményítő
1 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
5 dl tej (2,8%-os)
2 dl habtejszín
Adag
4 adag
Lépések
1.
Az epret folyó víz alatt mossuk meg, csepegtessük le, majd ízlés szerint daraboljuk fel.
2.
Egy serpenyőbe tegyük bele a feldarabolt epret, adjunk hozzá 1 dl vizet, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget, az őrölt fahéjat, a citrom reszelt héját és a citromlevet, majd főzzük pár percig, arra figyelve, hogy az eper nehogy szétfőljön.
3.
A keményítőt keverjük simára a maradék vízzel, majd öntsük az eperhez, és óvatosan kevergetve addig főzzük míg besűrűsödik. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni.
4.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd tegyük félre.
5.
A vaníliás pudingport keverjük simára egy kevés tejjel.
6.
A maradék tejhez adjuk hozzá a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, majd kezdjük el melegíteni.
7.
Közben adjuk hozzá a simára kevert pudingos tejet is, majd állandó keverés mellett, addig főzzük míg besűrűsödik, majd hűtsük ki. (Én kevergetve hűtöttem ki, hogy szép sima krémet kapjak.)
8.
Amikor a puding kihűlt, apránként keverjük hozzá az előzőleg keményre felvert tejszínhabot.
9.
Az elkészült vaníliás pudingot az eperzselével váltakozva kanalazzuk bele a poharakba, majd tegyük be a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen, és az ízek összeérjenek.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!