Reméljük lassan annyira jó idő lesz, hogy kívánni fogjuk a fagylaltot.
Hozzávalók 16 adaghoz
20 dkg darált keksz
10 dkg darált dió
10 dkg vaj
70 dkg málna
1 db citrom
35 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dl habtejszín
9 dl víz
Adag
16 adag
Lépések
1.
A málnából, a cukorból, a citrom levéből, a vaníliás cukorból és a vízből állandó forralás és kevergetés mellett sűrű gyümölcsragut főzünk, amit egy botmixer segítségével összeturmixolunk.
2.
A habtejszínt egy elektromos habverővel kemény állagúra dolgozzuk és kihűtjük. A hideg málna turmixot egy lapátkanál segítségével a tejszínhabhoz keverjük.
3.
A kekszmorzsát a darált dióval és a vajjal összegyúrjuk, majd egy 24 cm átmérőjű csatos tortaforma aljába fél cm vastagon elterítjük.
4.
A kekszmorzsával bélelt tortaformára pakoljuk a málna fagylatot, a tetejét lesimítjuk, 24 órára fagyasztóba tesszük.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!