Bármilyen kompóttal elkészíthető, és ízlés szerint dekorálható a teteje.
Hozzávalók 4 adaghoz
1.5 liter tej
14 csapott ek búzadara
25 dkg margarin
7 csapott ek cukor
1 csomag csomag zselatin
25 dkg keksz
2 csomag vaníliás cukor
30 dkg barackbefőtt
Adag
4 adag
Lépések
1.
Tejet felfőzzük a cukorral és a vaníliás cukorral. Amikor forr, hozzáadjuk a darát, és sűrűsödésig kevergetjük.
2.
Teljes kihűlés után összekeverjük a margarinnal.
3.
Kapcsos tortaforma alját kirakjuk keksszel, ráöntjük a krémet (közé is rakhatunk kekszet).
4.
Kompótot lecsöpögtetjük,összeturmixoljuk, hozzáadjuk a zselatinfixet, és ráöntjük a darára.
5.
Pár órára hűtőbe tesszük.
6.
Kivesszük a tortaformából, tálcára tesszük, és ízlés szerint díszítjük a tetejét. (Én ostya pillangókkal díszítettem, amit a barátnőmtől kaptam Németországból.)
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!