Fogyaszthatjuk lekvárral, csokiöntettel, vagy csak magában. A tetejét akár dióval elkevert cukorral is megszórhatjuk.
Hozzávalók 4 adaghoz
2 db tojás
15 dkg kristálycukor
1 csomag sütőpor
1 csipetnyi só
40 dkg finomliszt
1,5 dl étolaj
3,5 dl tej
3-4 dkg olvasztott vaj
1-2 csapott ek kristálycukor
Adag
4 adag
Lépések
1.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra, alul-felül sütéssel.
2.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőport és a sót, majd azt is elkeverjük. Lassan adagolva az olajat a tojásos masszába dolgozzuk, majd felváltva adva hozzá a lisztet és a tejet, az egészet csomómentesre keverjük.
3.
Egy kb. 20*30 cm-s tepsibe sütőpapírt terítünk és a masszát egyenletesen elterítjük benne. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!
4.
A még forró süteményt megkenjük olvasztott vajjal és kristálycukorral addig szórjuk, amíg az már nem olvad bele a süteménybe.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!